O condiție bună a părului cu Cetil palmitat

//O condiție bună a părului cu Cetil palmitat

O condiție bună a părului cu Cetil palmitat

cetil palmitatCetilul palmitat este un ester funcțional și stabilizator, care este derivat din acizii grași, de exemplu: din uleiul de măsline. Ca un bun ingredient emolient ce poate susține și o condiție bună a părului. Acest ingredient este utilizat pentru proprietățile sale funcționale. Acesta îmbunătățește stabilitatea emulsiei și reduce textura grasă. Esterul de alcool cetilic și acid palmitic este un acid gras natural găsit în plante și animale. Cetil palmitat apare ca o substanță albă, asemănătoare cu ceara. Acesta este utilizat într-o gamă largă de produse cosmetice și de îngrijire personală, inclusiv parfumuri.

Cetil palmitat – cunoscut pentru  utilizarea sa în produsele ce oferă o condiție bună a părului tău

Functii:

Cetilul palmitat este un emolient care lubrifiază și hidratează, ajutând pielea să apară mai moale. Este, de asemenea, utilizat ca un agent activ de suprafață în o produsele ce oferă o condiție bună a părului.  De asemenea, ajută la a adăuga textura diverselor produse de machiaj. Acest ingredient este utilizat, în principal, în produsele de îngrijire personală.  Vă recomandăm produsele 43 BALSAM și 28 SERVETELE ce sunt oferite de REKZE Laboratories și care conțin cetil palmitat.

În timp ce unii palmitați au fost raportați că pot provoca dermatită la contact, testele cutanate umane de creme hidratante care conțin 2,5% -2.7% din cetil palmitat s-au dovedit a nu fi iritante pentru piele. Astfel, nu s-a produs niciun semn de sensibilizare, fototoxicitate sau alergenitate de tip foto-contact.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a revizuit siguranța acestui ingredient și l-a evaluat ca bază non-toxică și non-sensibilizator, considerându-l a se afla în condiții de siguranță pentru utilizarea acestuia în formule cosmetice. Trebuie să se constate, cu toate acestea, că datele clinice privind cetilul palmitat au fost limitate la concentrații de până la 2,7%. Directiva UE permite, de asemenea, utilizarea acestui ingredient  în produsele cosmetice, cu condiția ca acizii grași să nu fie de origine animală.

De | 2017-02-07T18:42:50+00:00 februarie 7th, 2017|Ingrediente|0 Comentarii

Comenteaza