Curățarea părului cu Clorura de behentrimonium

//Curățarea părului cu Clorura de behentrimonium

Curățarea părului cu Clorura de behentrimonium

clorură de behentrimoniumClorura de behentrimonium este un agent de curățare sau condiționare (cunoscut ca un „compus de amoniu cuaternar cationic”) și poate fi realizat din ulei de rapiță obținută sau din semințe de Brassica rapa, var. oleifera (napi cu semințe oleaginoase). Condiționează, descurcă, înlătură statica, înmoaie și regenerează părul deteriorat. Nu acoperă, dar penetrează firul de păr pentru a oferi efecte de condiționare. De asemenea, acționează ca un conservant. REKZE Laboratories oferă 43 BALSAM, fiind un produs pe bază de clorură de behentrimonium.

Deși Uniunea Europeană restricționat recent la utilizarea clorurilor alkyltrimonium și bromuri ca conservanți la ⩽0.1%, acești compuși au fost folosiți în siguranță pentru mulți ani la ⩽5% în foarte multe  produse cosmetice pentru alte tipuri de utilizări decât folosirea lor ca și conservant.

În cazul în care ingredientul este folosit în cantități mari, poate provoca reacții adverse:

Clorura de behentrimonium curăță și condiționează părul

Alergii/Imunotoxicitate: Nu există informații

Expunere multipla, cumulativa: Nu există informații

Toxicitate la nivelul organelor: Nu

Probleme la nivel endocrin: Nu există informații

Neurotoxicitate: Nu exista informații

Persistenta și bioacumulare: Nu

Iritații (piele, ochi, plămâni): Nu există informații

Ecotoxicologie: Da

Cancer: Nu exista informații

Toxicitate la nivel reproductiv: Nu există informații

Restricții de folosință: Nu există informații

Contaminații: Nu există informații

Riscuri profesionale: Nu există informații

Capacitate absorbție: Nu există informații

Modificări celulare: Nu există informații

Clorura de behentrimonium (BTC) conține formule ce s-au prezis a fi non-iritante.  Nu există reacții adverse grave care să fi fost raportate în timpul utilizării pe piață a produselor de condiționare a părului sau a pielii ce conțin acest ingredient. Prin urmare, dacă este formulată în condiții corespunzătoare, la 1-5%, BTC nu va provoca iritații cutanate sau sensibilizarea la contact întârziată atunci când este utilizată în produse de tip ”leave on”(lasă produsul să acționeze).

Nu numai că este un agent special pentru condiționarea părului, dar clorura de behentrimonium este un ingredient pe bază de plante și, mai ales, eficient. Acesta  este de asemenea aprobat Total Foods Premium Body Care. Și standardele lor, dezvoltate de o echipă de oameni de știință pe parcursul anilor, sunt unele dintre cele mai stricte posibile.

De | 2017-02-08T06:41:56+00:00 februarie 8th, 2017|Ingrediente|0 Comentarii

Comenteaza