Factori care contribuie la caderea parului

//Factori care contribuie la caderea parului

Factori care contribuie la caderea parului

cauze caderea paruluiFactori care contribuie la caderea parului: Exista, In mod cert, diversi factori care contribuie la caderea parului, de exemplu traumele fizice (interventii chirurgicale, un accident de masina, o boala grava sau poate chiar o gripa). Acestea pot cauza o pierdere temporara a parului – telogen effluvium. Parul are un ciclu de viata programat: faza de crestere, faza de repaus si cea de cadere. Potrivit dermatologilor, un eveniment stresant, poate intrerupe ciclul normal al parului, conducand la o cadere considerabila a lui.

Caderea parului devine adesea vizibila dupa trei pana la sase luni dupa trauma . Sarcina este un exemplu de stres fizic, care poate duce la pierderea parului (plus hormonii). Pierderea parului legata de sarcina este vazuta mai frecvent dupa nastere decat In timpul sarcinii.

Excesul de vitamina A este, de asemenea, o cauza a caderii parului. Valoarea zilnica pentru vitamina A este de 5.000 de unitati internationale (UI) pe zi pentru adulti si copii peste varsta de patru ani. Suplimentele pot contine de la 2500 pana la 10000 UI. Odata ce aportul de vitamina A este redus, parul ar trebui sa creasca in mod normal.
In cazul in care nu obtineti suficiente proteine In dieta dumneavoastra, organismul poate furniza proteine prin incheierea cresterii parului, conform Academiei Americane de Dermatologie. Acest lucru se poate intampla la aproximativ doua pana la trei luni de la o scadere a aportului de proteine, spun dermatologii.

Aproximativ doi din trei barbati experimenteaza caderea parului in jurul varstei de 60 de ani sau chiar mai devreme si, de cele mai multe ori, este din cauza cheliei tipic masculina. Acest tip de cadere a parului, cauzata de o combinatie de gene si hormoni sexuali masculini urmeaza, de obicei, un model clasic, in care parul cade in zona tamplelor, lasand linia parului In forma de M.

Caderea parului la femei

Caderea parului la femei, numita alopecie androgenica, este, defapt, versiunea de sex feminin a cheliei tipica barbatilor.

Daca veniti dintr-o familie in cadrul careia femeile au Inceput sa aiba o pierdere a parului la o anumita varsta, atunci s-ar putea sa fiti predispusa la ea. Spre deosebire de barbati, femeile nu tind sa aiba linia parului indepartata, in schimb partile acestora se pot largi, iar acestea pot prezenta o subtiere observabila.
In multe cazuri, exista modalitati prin intermediul carora se pot trata atat femeile, cat si barbatii.

REKZE Laboratories va pune la  dispozitie o gama produse tratament pentru par, precum Serul 24, Servetele 28, balsamul 43 sau samponul 63. Toate aceste produse au la baza ingrediente specifice pentru a preveni aceasta conditie a parului dumneavoastra fara efecte adverse.

Ai intrebari despre caderea parului, cresterea parului sau factori si tratamente impotriva caderii parului? Lasa un comentariu cu intrebarea ta si in cel mai scurt timp vom raspunde.

De | 2018-01-26T08:44:55+00:00 ianuarie 24th, 2017|Caderea Parului|2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Florentina 14 decembrie 2016 la 9:07 am - Raspunde

    De ce credeti ca îmi cade parul atit de abundent de vreo trei ani ? Si nimic numi foloseste

    • admin 14 decembrie 2016 la 9:20 am - Raspunde

      Sunt mai multi factori care duc la caderea parului, asa cum prezentam si in articol, din pacate e greu sa presupunem de ce iti cade parul fara sa ne ajuti cu mai multe informatii. S-a intamplat ceva in viata ta inainte sa-ti cada parul? ai schimbat ceva la stilul tau de viata? Tu de ce crezi ca iti cade parul?

Comenteaza