Generalitati despre cresterea si caderea parului

//Generalitati despre cresterea si caderea parului

Generalitati despre cresterea si caderea parului

părulPărul este mult mai complex decât pare la suprafață. Știm cu toții că joacă un rol vital în apariția sa atât pentru bărbați, cât și pentru femei. De asemenea, ajută la transmiterea de informații senzoriale precum și crearea de identificare de gen.

Părul are două structuri distincte. În primul rând, foliculul în sine, care se află în piele. În al doilea rând, arborele, care este ceea ce este vizibil deasupra scalpului.

Foliculul de păr este un segment  ce pare a semăna cu un tunel al epidermei, care se extinde în jos în dermă. Structura conține mai multe straturi, având toate funcții separate. La baza foliculului este papila, care conține capilare sau vase de sânge mici care hrănesc celulele. Partea vie a părului este partea de jos din jurul papilei, numit bulbul. Celulele bulbului poate să divizeze de la 23 până la 72 ore, în mod remarcabil, mai repede decât orice altă celulă din organism.

Ce știi despre creșterea și căderea părului?

Foliculul de păr este înconjurat de două teci, un înveliș interior și altul exterior. Aceste structuri protejează și formează arborele de păr în creștere. Mantaua interioara urmează firul de păr și se termină sub deschiderea unei glande sebacee (ulei), și, uneori a unei glande apocrine.

Mantaua exterioară continuă tot drumul până la nivelul glandei. Un mușchi numit un mușchi erector pili se atașează sub glandă, pe un strat fibros în jurul învelișului exterior. Atunci când apar aceste contracții musculare, provoacă părul să se ridice, fapt care determină, de asemenea, ca glanda sebacee să secrete ulei.

Părul de pe scalp creste aproximativ 0.3-.4 mm / zi sau aproximativ 10 cm pe an. Totuși, dacă toate procesele părului sunt afectate de diverse cauze, acestea trebuie susținute cu anumite produse pentru a ajuta la o creștere normală a părului sănătos.

REKZE Laboratories recomandă o gamă de patru produse care conțin ingrediente benefice ce contribui la stoparea căderii părului.

De | 2017-02-24T06:24:43+00:00 februarie 18th, 2017|Caderea Parului|0 Comentarii

Comenteaza