Produse de păr cu Methylisothiazolinone

//Produse de păr cu Methylisothiazolinone

Produse de păr cu Methylisothiazolinone

produse de părMethylisothiazolinone (MIT) este un ingredient des întâlnit în produse anti-bacteriene și în unele produse de păr. Spre deosebire de chimicalele sintetice, acesta nu este un iritant pentru piele. Un studiu recent arată că în concentrații foarte mari, cu o expunere îndelungată, MIT poate fi toxic pentru sistemul nervos uman.

Acest ingredient este un bio-acid puternic. Asta înseamnă că substanțele sale chimice pot controla sau ucide microorganismele dăunătoare. Funcționează bine ca un conservant în produse precum șampon, balsam și alte produse de păr. Astfel, ingredientul le ajută să își păstreze proprietățile în timp fără a fi contaminate de bacterii, fungi, etc.

Methylisothiazolinone (MIT) este un conservant ce ajuta la menținerea calității ale unor produse de păr

MIT aparține unui grup de compuși asemănători numiți isothaiazolinone. Acestea includ substanțe chimice. De exemplu: Chloromethylisothiazolinone (CMIT), Benzisothiazolinone (BIT), Octylisothiazolinone (OIT), Octylisothiazolinone (OIT), Dichlorooctylisothiazolinone (DCOIT)

Veți găsi acest ingredient (MIT) și substanțe chimice asemănătoare cu o concentrație foarte mică în produse de curățat. De exemplu în :

  • săpun lichid de spălat vase
  • spumă de baie
  • săpun lichid pentru mâini,
  • detergent de rufe
  • vopsea de păr
  • balsam și șampon

Motive de îngrijorare privind MIT?

Cea mai mare îngrijorare cu acest ingredient a ieșit la lumina când cercetătorii au condus un studiu de laborator pe celule de creier de șobolan. Aceștia au descoperit că în urma unei expuneri îndelungate (10 minute) la o concentrație minimă de 10% a acestei substanțe, celulele de creier au început să prezinte deteriorări.

Având în vedere acest studiu, Asociația de Parfumuri și produse Cosmetice (The Cosmetic, Toiletry, and Fragrance Association – CFTA) a oferit un răspuns. Ei precizează faptul că MIT este un ingredient sigur de folosit. În formulele cosmetice din unele produse de păr (de tip șampon și balsam) există o concentrație de doar 0.01% .

Produsele 43BALSAM și 63SAMPON, produse de REKZE Laboratories, pot fi folosite fără nici o îngrijorare urmărind indicațiile de folosire puse la dispoziție de către producător.

De | 2017-01-31T18:42:50+00:00 ianuarie 31st, 2017|Ingrediente|0 Comentarii

Comenteaza