Produse pentru păr cu Propylene glycol

//Produse pentru păr cu Propylene glycol

Produse pentru păr cu Propylene glycol

produse pentru părPropylene glycol este un alcool sintetic (produs de om), organic ce are rol de absorbție a apei. Datorită proprietății sale, acest ingredient este folosit de producători într-o gamă largă de produse. De exemplu: mâncare, medicamente, cosmetice și produse pentru păr.

Administrația Americană de mâncăruri și medicamente (FDA-Food and Drug Administration) a clasificat ingredientul ca fiind un aditiv pentru mâncare (ex. Chips-uri, înghețată, margarină, cafea, alune, etc).  Acesta este recunoscut, în general, ca fiind un ingredient sigur pentru folosire. De asemenea, este aprobat ca fiind un ingredient sigur și de către Uniunea Europeană – U.E.

Propylene glycol este folosit ca și ingredient inactiv (ex.solvent) în produse cosmetice și în produse pentru păr. De exemplu: 24 SERUM, 28 SERVETELE și 43 BALSAM, produse de REKZE Laboratories.  FDA a aprobat folosirea acestui ingredient cu o concentrație de 98% în produse pentru administrare locală (piele/păr) sau cu o concentrație de 92% pentru administrare orală.

Propylene glycol este folosit în produse pentru păr ce au rolul de a îmbunătăți condiția acestuia.

De asemenea, este interesant de specificat și faptul ca este prezent și în organismul uman. Ingredientul acesta este metabolizat sub formă de acid lactic, substanță ce apare în mod natural atunci când mușchii sunt exercitați.

Propylene glycol sau Polipropylene glycol sunt substanțe ce absorb apa și funcționează ca și umectant. Acestea se pot regăsi în produse cosmetice sau de îngrijire a părului cu rol de hidratare. Astfel, au rolul de a spori aparențele pielii prin reducerea exfolierii și restaurării supleții. Propylene glycol este unul dintre cel mai folosit ingredient în cosmetică și produse de îngrijire a părului, unde, de asemenea, este folosit ca și agent de reducere a vâscozității produsului, solvent sau bază pentru parfum.

Este folosit în multe tipuri de formule cosmetice precum produse de curățat fața, produse hidratante, săpun de baie, deodorant, produse pentru pregătirea bărbieritului, parfum, șampon, precum 63 SAMPON  și balsam, precum 43 BALSAM.

În cazul în care dorești să ne adresezi o întrebare în legătură cu produsele noastre sau să ne împărtășești vreo experiență, poți să ne lași un comentariu.

De | 2017-01-27T18:41:57+00:00 ianuarie 27th, 2017|Ingrediente|0 Comentarii

Comenteaza