Efectele salviei asupra părului

//Efectele salviei asupra părului

Efectele salviei asupra părului

salviaSalvia sclarea este o plantă sălbatică luată din Europa și Asia, datorită efectelor ei specifice asupra căderii părului. A fost folosită în multe produse naturiste și cosmetice datorită beneficiilor pe care le are.

Acum mulți ani, romanii au denumit planta ”sclarea”, de la cuvântul claurus, care înseamnă ”a curăța”, pentru că ei o foloseau la curățarea ochilor, combătând iritarea. Salvia sclarea a fost uneori folosită și pentru reducerea efectelor intoxicației.

Aceasta joacă un rol important în lupta împotriva căderii părului, curățând, de asemenea, și scalpul. În plus, are un efect de stimulare asupra foliculilor de păr care încurajează creșterea fără a provoca blocarea pe care o cauzează produse chimice.

Salvia sclarea are un rol important în lupt cu căderea părului

Precum multe produse pentru căderea părului, nutrienții găsiți în acest ingredient are mai multe efecte benefice. De exemplu: calmarea efectelor negative asociate cu menopauza și îmbătrânirea la femei.

63 SAMPON, produs oferit de REKZE Laboratories, conține acest ingredient pentru că datele clinice susțin faptul că are efecte pozitive asupra căderii sau subțierii părului. Cu o combinație de produse naturale, beneficiile asupra părului cresc.

Cea mai importantă parte a acestui tip de tratament, este că ingredientele naturale, precum Salvia sclarea au proprietăți împotriva căderii părului. Astfel se stimulează, de asemenea, creșterea unui păr nou sănătos.

Departamentul de Chimie biologică din cadrul Universității Ebraica din Ierusalim, Israel, și Laboratorul Myers de piele Biochimie și Biologie au efectuat teste pentru a identifica efectele Salviei Sclarea pe celulele pielii, foliculii de păr, și procesele biologice, cum ar fi: producția de sebum, anti-îmbătrânire. Au fost observate următoarele efecte:

  • Activitatea antioxidantă potentă în organism,
  • Aplicarea de Salvie sclarea pe piele a dus la o semnificativă reducerea a daunelor U V,
  • Reduce cantitatea de sebum produsă în piele,
  • Crește viabilitatea keratinocitului.

Salvia Sclarea nu este cunoscută în a avea efecte negative, dar se poate întâmpla să ofere dureri mari de cap dacă este luată în cantități mari.

De | 2017-02-05T06:42:40+00:00 februarie 5th, 2017|Ingrediente|0 Comentarii

Comenteaza