Spalatul pe cap: De cate ori trebuie sa ne spalam pe cap?

//Spalatul pe cap: De cate ori trebuie sa ne spalam pe cap?

Spalatul pe cap: De cate ori trebuie sa ne spalam pe cap?

Spalatul pe cap: De cate ori trebuie sa ne spalam pe cap?

Sunt pareri si pareri despre spalatul pe cap. Unii sustin ca trebuie spalat parul cat mai rar altii cat mai des. Acum probabil ar trebui analizat mai exact situatia fiecarui individ in parte, pentru ca fiecare reactionam diferit. Asta inseamna ca daca am scalpul, parul uscat atunci e recomandat sa te speli mai rar, insa daca scalpul/parul se ingrasa repede, atunci recomandat este sa te speli mai des.

De fapt, cat de des va spalati pe cap depinde de tipul scalpului si al parului si de alte procese aplicate parului.

  •  Aveti un par gras. Glandele sebacee de la nivelul scalpului produc sebum, care acopera intreg firul de par pentru a-i mentine sanatatea. Parul poate fi mai uleios in perioada pubertatii, in cazul in care femeile sufera de sindrom premenstrual sau daca sunt utilizate medicamente care contin hormoni. Persoanele cu parul gras ar trebui sa isi spele parul o data la 2 zile.
  • Daca parul este uscat, acest lucru poate fi un semn al deteriorarii. In acest caz, ar trebui sa optati pentru sampoane special formulate pentru parul uscat, care au o actiune similara cu cea a sebumului. In plus, daca va spalati mai des, veti accelera productia de sebum din zona scalpului.
  • Va supuneti parul la diverse proceduri? Prelucrarea chimica a parului, cum ar fi permanentul, albirea sau vopsirea, precum si utilizarea foehnului sau a placii de indreptat pot face parul mai fragil. In plus, umezirea si uscarea repetata pot deteriora parul, iar in acest caz ar trebui sa va spalati parul la un interval de minim 2-3 zile.
  • Aveti parul scurt sau lung, ondulat sau drept? Parul drept, intrucat nu are volum, fie ca este lung sau scurt, poate deveni uleios mult mai repede. In acest caz, ar trebui sa va spalati parul la 2 zile. Daca aveti parul ondulat, este mai dificil pentru sebum sa migreze spre varful firelor de par, astfel incat samponarea de 2 ori pe saptamana ar putea fi de ajuns.
  •  Folositi produse pentru coafarea parului? Daca folositi astfel de produse, praful si poluantii vor ramane mult mai usor in parul dumneavoastra, asa ca este indicat sa va spalati parul la fiecare 2 zile. Spalarea regulata va ajuta la prevenirea acumularii murdariei si va face parul mai usor de pieptanat si coafat.
  • Aveti o eruptie cutanata in zona scalpului? Dermatita seboreica – matreata – este cauzata de fungi care se hranesc cu sebumul din scalp. Daca aveti o astfel de afectiune a scalpului, atat dermatologii, cat si stilistii sustin ca trebuie sa va spalati parul cat mai des si sa folositi sampoane cu medicamente, eliberate fara prescriptie medicala.

Cel mai important inainte de a te decide cat de des sa te speli este sa intelegi mai intai cu ce probleme se confrunta parul tau. Iar in cazul asta o vizita la dermatolog nu strica. Cu toate acestea celor care au probleme cu caderea parului si folosesc produsele noastre le recomandam sa se spele cel putin odata la 2-3 zile si sa foloseasca atat samponul 63 dar si balsamul 43. Pentru ca fiecare lupta cu o formula diferita pentru a curata si hrani cu tot ceea ce are nevoie un par si scalp sanatos.

De | 2018-01-26T08:44:31+00:00 ianuarie 23rd, 2017|Diverse|0 Comentarii

Comenteaza