Îngrijirea părului cu stearină

//Îngrijirea părului cu stearină

Îngrijirea părului cu stearină

îngrijirea părului

Stearina reprezintă o combinație de atomi de carbon, hidrogen și oxigen.  Substanța este un produs al acidului stearic, un acid gras comun găsit în plante și animale.

În mod tipic, acidul stearic și derivatele sale, precum stearina, sunt produse rezultate prin combinarea de grăsimi sau uleiuri ce conțin acidul, precum untul de cacao și untul de arbore, cu apă la temperaturi extrem de ridicate, aflate sub presiune. Atunci, substanța grasă rezultată este fiartă în apă pentru a crea aburi. Aburii trec printr-un aparat de distilare, unde se condensează și eliberează acidul stearic. În urma distilării, acidul este în continuare procesat pentru a obține stearina și/sau alte ingrediente.

În principal , stearina se folosește în produse de îngrijire a părului, precum  63 SAMPON, produs oferit de REKZE Laboratories.

Stearina este folosită în produsele pentru îngrijirea părului.

Pentru a înțelege una din principalele feluri în care stearina aduce beneficii părului ca și ingredient activ,  este important să îi înțelegem structura. Părul este format din bucăți individuale foarte mici de proteină, iar la exterior dintr-o  o membrana de celule moarte. Între fibrele de proteina există crăpături ce pot crește în dimensiune, astfel producând o textură abrazivă pielii și/sau a părului.

Stearina are abilitatea de a netezi și înmuia țesutul părului când este aplicată. Textura sa grasă îi permite sa umple micile spații ce există între fibrele de proteină, formând astfel principalul ingredient pentru balsam de păr sau șampon.

Stearina, în cantități reduse, este folosită în produsele pentru îngrijirea părului pentru a îmbunătăți aparențele vizuale ale acestora. Ingredientul este adăugat în produse pentru a menține ingredientele sale lichide și uleioase bine amestecate, astfel acestea rămân mai potente.

Panoul Expert de Revizuire a Ingredientelor Cosmetice (The Cosmetic Ingredient Review Expert Panel) a relatat că stearina este un ingredient ce poate fi folosit cu siguranță în produse pentru îngrijirea părului și a pielii.

Dacă ai întrebări, nelămuriri în legătură cu vreun produs oferit de noi sau cum funcționează acesta, ne poți lăsa un comentariu.

De | 2017-01-26T06:42:23+00:00 ianuarie 26th, 2017|Ingrediente|0 Comentarii

Comenteaza