Îmbunătățirea texturii părului – Alcool cetearil

//Îmbunătățirea texturii părului – Alcool cetearil

Îmbunătățirea texturii părului – Alcool cetearil

textura păruluiProdusele pentru îmbunătățirea texturii părului pot conține alcoolul cetearil. Totuși, cu toate că știm ce este alcoolul sau ce este grăsimea, este posibil ca unii să nu se fi gândit că există alcoolul gras (alcoolul cetearil).

Din punct de vedere chimic, nu există o diferență mare între grăsime și ulei. Diferența este, în principiu că, că dacă are textură solidă, este grăsime; dacă este lichid, acesta este ulei. Dar, sunt toate trigliceride, formate din acizi grași, care sunt legate de glicerină. În cazul în care sfărâmi o grăsime, vei obține acizi grași și glicerină. Este ușor să se separe glicerina, deoarece este solubilă în apă. Există o mulțime de diferite tipuri de acizi grași, dar toți au aceeași structură. Acidul stearic este un exemplu tipic.

Gruparea acidă poate da bătăi de cap din cauza reactivității sale, astfel încât gruparea acidă poate fi transformată într-un alcool mai puțin reactiv. Și acolo rezultă alcoolul gras. De fapt, conversia unui alcool face un material ceros foarte interesant. Astfel, se poate controla textura unui produs ce conține alcoolul cetearil.

Alcoolul cetearil se folosește în produsele ce servesc la a îmbunătăți textura părului

Alcoolul cetearil este un amestec de alcool stearilic și alcool cetilic. Acest ingredient este popular printre preparatorii de produse cosmetice.  Acesta este utilizat în produse de diferite : de la uleiuri pentru copii până la produsele ce au rolul de a îmbunătăți textura părului, dar este foarte util și în creme de piele.  REKZE Laboratories îți recomandă produsele 43 BALSAM și 28 SERVETELE ce au în compoziția lor alcool cetearil.

Interesantă este sursa de grăsimi sau uleiuri din care este derivat alcoolul gras. Trigliceridele se găsesc în toate tipurile de organisme vii. Este perfect posibil să se obțină din surse vegetale sau animale sau chiar și din materii prime neconvenționale. Alcoolul cetearil este, astfel, biodegradabil și nu este iritant.

De | 2017-02-04T06:42:39+00:00 februarie 4th, 2017|Ingrediente|0 Comentarii

Lasă un răspuns